Welcome to the Invelos forums. Please read the forum rules before posting.

Read access to our public forums is open to everyone. To post messages, a free registration is required.

If you have an Invelos account, sign in to post.

    Invelos Forums->DVD Profiler: Plugins Page: 1... 9 10 11 12 13  Previous   Next
New Plugin: Ptouch Label and Barcode Print and Save
Author Message
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 5,283
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
Quoting leo1963:
Quote:
I looked for the two dll's but the only ones are the ones your plugin installed.  I did a search of my entire c: drive but no luck.

I miss spoke to early,  I did find the Interop.bpac.dll and replaced the one your plugin installed but the other one I can not seem to find.

I did read somewhere it could be a conflict with .net.  Not sure.

I was hoping that somebody else using the plugin would weigh in. I know that there are others. We probably need to start comparing system configuration, dlls, etc. I'll make a list that is on my X64 system and where they are. And if need be, I'll send them to you.

BTW, good job with all the searching etc. It is helpful when users know their way around Windows.
Thanks for your support.
Free Plugins available here.
Advanced plugins available here.
Hey, new product!!! BDPFrog.
 Last edited: by mediadogg
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 5,283
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
Grabbing at straws - try running DVDP as administrator??
Thanks for your support.
Free Plugins available here.
Advanced plugins available here.
Hey, new product!!! BDPFrog.
DVD Profiler Desktop and Mobile Registranttyler_v2
Stand Behind Me Satan
Registered: March 14, 2007
United States Posts: 3
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
I am having the same issues as others. Running windows 8.1 x64, bpak x64, ptouch 5.1
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 5,283
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
Here is what I am running:

Windows 7 SP 1, X64
P-Touch Editor 5.0
b-PAC 3.0 Client Component (3.0.016)
Brother QL-570 Print Driver

Rather than break mine, I prefer to ask you to try what I have until I get time to debug the later software.

Sorry for your troubles.
Thanks for your support.
Free Plugins available here.
Advanced plugins available here.
Hey, new product!!! BDPFrog.
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 5,283
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
Today I took some time to explore the problems recently reported. I installed the latest QL-570 driver (which included a printer firmware update), latest bPacSDK and P-Touch Editor 5.1 on Windows 7 Ultimate x64.

I was able to print existing .LBL  templates both with the editor and my unchanged installed plugin.

Then I edited the .LBL file with the Editor 5.1 and saved it as:

.LBX format - the label displays properly in the plugin but there is an error when attempting to print.
.LBL (4.2 format) - label displays and prints properly.

So, I would suggest using "Save AS 4.2 LBL" as a workaround. If that doesn't work for you, it might mean that the bug is related to running in the Windows 8 / 8.1 environment.
Thanks for your support.
Free Plugins available here.
Advanced plugins available here.
Hey, new product!!! BDPFrog.
 Last edited: by mediadogg
DVD Profiler Unlimited Registrantnicovoet
Registered: May 27, 2007
Belgium Posts: 67
Posted:
PM this userEmail this userView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
Hi,

It's been a long time.  Still use your plugin with much pleasure.  It works great.  Is it actualy possible to print for 1 dvd box or multiple flagged dvd boxes (for examples tv-series with various dvd's) multiple lables with the same info in on time.  If not this would be a great add.

Thanks

Nico Voet  
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 5,283
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
Quoting nicovoet:
Quote:
Hi,

It's been a long time.  Still use your plugin with much pleasure.  It works great.  Is it actualy possible to print for 1 dvd box or multiple flagged dvd boxes (for examples tv-series with various dvd's) multiple lables with the same info in on time.  If not this would be a great add.

Thanks

Nico Voet  

Hello, nice to hear from you and thanks for the kind words. I remember those early days when I was learning how to make plugins and you were my only hope in testing.

If I understand your question correctly, you basically want multiple copies for any labels you print. My guess is that it is possible for me to code that.

But I am very reluctant to mess with this code. It has been so long since I wrote it. If you can figure out a way to work around it, that would be better.

My suggestion: Find the print driver for your label printer in the Control Panel of windows, and then manually set the printer properties for multiple copies and save the configuration. Then see if my plugin works without upsetting the copies parameter. If this works, you will have to remember to go back and reset the copies to 1, after you are done printing multiple.
Thanks for your support.
Free Plugins available here.
Advanced plugins available here.
Hey, new product!!! BDPFrog.
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 5,283
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
Good news! DVDP 3.9.1 can now print barcodes in reports. See the Beta Test Forum.

It is my intention to retire this plugin, so I would encourage any user of the plugin to explore replacing it with a report template that uses your printer driver.

Let me know if any cases where this cannot be done.
Thanks for your support.
Free Plugins available here.
Advanced plugins available here.
Hey, new product!!! BDPFrog.
DVD Profiler Desktop and Mobile RegistrantStar ContributorSH84
Registered: March 13, 2007
Reputation: High Rating
Germany Posts: 922
Posted:
PM this userView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
Hm, I cannot change the size of the "page". I can print A5, A4 and letter, but no label-sizes (e.g. 29 mm x 90 mm - DK-11201).

Deutsches DVD Profiler Forum: www.dvdprofiler-forum.de
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 5,283
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
Quoting SH84:
Quote:
Hm, I cannot change the size of the "page". I can print A5, A4 and letter, but no label-sizes (e.g. 29 mm x 90 mm - DK-11201).

Do you have a nice template that you can contribute for testing? I will work on it, but I don't have time to design the template.

I have a QL-570 which should be perfect for testing.
Thanks for your support.
Free Plugins available here.
Advanced plugins available here.
Hey, new product!!! BDPFrog.
 Last edited: by mediadogg
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 5,283
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
I took a quick look. I noticed that if you click the printer icon upper left, then click "Select/Setup Printer" button, then you can select the correct print driver and set all the properties.

Try that and let us know what happens.
Thanks for your support.
Free Plugins available here.
Advanced plugins available here.
Hey, new product!!! BDPFrog.
DVD Profiler Desktop and Mobile RegistrantStar ContributorSH84
Registered: March 13, 2007
Reputation: High Rating
Germany Posts: 922
Posted:
PM this userView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
Yes, I could configure my printer to print (QL-500) a label, but I can't fit a report on a label:

My first tries: left a report in landscape, right a report in portrait. Both 0.8 inch by 3.2 inch, to fit on the 1 1/7" x 3 1/2" label.
EDIT: Okay, found an error in my portrait-report...

Here is my second try:

Report file

Deutsches DVD Profiler Forum: www.dvdprofiler-forum.de
 Last edited: by SH84
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 5,283
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
Did you try my suggestion?

Oh, now I see second try - is that good for you? Looks good to me.
Thanks for your support.
Free Plugins available here.
Advanced plugins available here.
Hey, new product!!! BDPFrog.
 Last edited: by mediadogg
DVD Profiler Desktop and Mobile RegistrantStar ContributorSH84
Registered: March 13, 2007
Reputation: High Rating
Germany Posts: 922
Posted:
PM this userView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
Yes. But I'm still unable to select a label as a paper size:

Deutsches DVD Profiler Forum: www.dvdprofiler-forum.de
DVD Profiler Desktop and Mobile Registrantmediadogg
Aim high. Ride the wind.
Registered: March 18, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 5,283
Posted:
PM this userVisit this user's homepageEdit postDirect link to this postReply with quote
Click properties. You get more options. on mine, it includes even user-defined paper size.
Thanks for your support.
Free Plugins available here.
Advanced plugins available here.
Hey, new product!!! BDPFrog.
 Last edited: by mediadogg
DVD Profiler Desktop and Mobile RegistrantStar ContributorSH84
Registered: March 13, 2007
Reputation: High Rating
Germany Posts: 922
Posted:
PM this userView this user's DVD collectionEdit postDirect link to this postReply with quote
There I can change the size of the label but not the size of the report.
The result is that I can print the entry on the top left side of the page (or better jet all pages) but if I would like to print a batch of labels, I couldn't print the second or third, unless I resize the report to match the size of the paper I can choose:

Deutsches DVD Profiler Forum: www.dvdprofiler-forum.de
 Last edited: by SH84
    Invelos Forums->DVD Profiler: Plugins Page: 1... 9 10 11 12 13  Previous   Next